Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Wie zich afvraagt waarom je een Bugatti wil – je mag immers toch maar 100 kilometer per uur rijden op de snelweg – kan nu nog wegklikken. Want dit Bugatti-ei is al helemaal onnodig. Toch wil je dit ‘kunstwerk’ wel vinden tijdens het eieren zoeken.

Luxe automerken maken wel vaker meer dan auto’s, zo werkte Bentley eerder met The Macallan samen aan de botteling van whisky. Toch heb je aan die whisky nog meer dan aan deze creatie van Bugatti.

Eieren zoeken wordt serieus met dit Bugatti-ei

VIDEO: Aggressive Bugatti Owner
WhistlinDiesel

Bugatti maakt in samenwerking met de Londense juwelier Asprey een paasei. Waarom? Omdat Carlo Bugatti, de vader van oprichter Ettore Bugatti, ooit zei: “De puurste perfecte vorm van de natuur is het ei.”

Bugatti, ei, pasen, eieren zoeken
(Afbeelding: Bugatti)

Het ei wordt fysiek verkocht, maar je krijgt ‘m ook als digitaal kunstwerk (een zogeheten NFT). Met name het fysieke object is nogal krankzinnig te noemen.

Bugatti, ei, pasen, eieren zoeken
(Afbeelding: Bugatti)

Het ei is gemaakt van koolstofvezel en wordt omringd met diamanten of staal. Er is geen nuttige functie voor het object tenzij je het ei gaat verstoppen. Als je dit ei in je tuin vindt, is dat wel even anders dan een half-lauw gekleurd ei. Het prijskaartje van minimaal 200.000 dollar geldt voor de tien ‘high jewellery editions’. Deze speciale editie is in verschillende kleuren te verkrijgen. De overige eieren worden verkocht voor 20.000 tot 50.000 dollar en zijn altijd in carbon-kleur.

Je geld (en je paasdagen) leuker besteden

VIDEO: Sjoerds Weetjes #10: Waarom de Bugatti Veyron een stekker heeft
Autovisie

Waarom iemand zoveel geld voor een ei van Bugatti uit zou geven? We hebben werkelijk waar geen idee. Je zou het als kunst moeten zien en geloven dat het meer waard wordt. Toch zouden wij eerder voor plezier kiezen. In de vorm van een auto bijvoorbeeld: een jonge gebruikte Porsche Cayman GT4 RS. Dat model kost iets meer dan 230.000 euro nieuw en houdt je tenminste het hele paasweekend bezig.

De Porsche Cayman GT4 RS (2022): nu of nooit! – Review