header banner
Default

Cocos-BCX ne zaman çıktı? Ne iş yapar? Hangi borsalardan alınır? Cocos coin nedir?


COCOS coin, Ethereum blok zinciri içinde yer alan yeni nesil dijital oyun ekonomisi platformudur. Aynı zamanda da COCOS-BCX’in parasıdır. Pek çok kişi bu kripto parayı, “COCOS coin” yerine “COCOS token” şeklinde biliyor.

COCOS Coin Nedir?

Cocos BCX (COCOS) coin, Ethereum (ETH) blockchain ağı üzerinde çalışmalarını yürüten yenilikçi bir kripto para platformudur. Tüm dünya genelinde faaliyet gösteren çok tanıdık en büyük borsa platformlarından biri olarak bilinen COCOS coin, bu platformun kripto parası olarak ifade edilir. Platformun adında da yer alan BCX kısaltması “blockchain expedition” yani “blockchain yolculuğu” manasına geliyor. Cocos proje ekibi ise, “dijital oyun ekonomisinin en yeni nesli” sloganı ile yola çıkarak faaliyetlerine bütün hızı ile devam ediyor. Halkın erişimine açılmış, oyun üretmeyi ve oynamayı hedefleyen kullanıcılara işlevsel bir ekosistem sunar. Aynı zamanda COCOS – Block Chain Expendition platformunun da ürettiği merkeziyetsiz sanal para birimine denir. Bu platformun hedef kitlesi ise, sistem kullanıcıları ve oyun geliştiricilerdir. Oyun geliştiricileri için eksiksiz ve işlevsel sanal bir çalışma alanı sunmayı amaçlar.

COCOS Coin Hangi Borsalardan Alınır?

COCOS coin, daha çok olarak Binance piyasasında işlem görüyor. Binance, toplam hacmin yüzde yaklaşık olarak 95’ine yakınını meydana getiriyor. Listelendiği diğer borsalar ise; MEXC, Gate.io ve CoinDCX'tir. COCOS coin, daha Türkiye’de faaliyet gösteren bir yerli borsada yer almıyor. COCOS’un toplam arzı yaklaşık olarak 100 milyondur. Bunun ise, 42 milyonluk kısmı dolaşımda bulunuyor. COCOS’ta bulunan tek bir adres, toplam arzın yüzde 45’ini kontrol ediyor. Aynı zamanda bu bir proje için token’ların adil dağılımı anlamına geliyor.

Cocos-BCX Ne Zaman Çıktı?

Cocos-BCX’in resmi internet sitesinde ise birkaç aydır güncelleme yapılmaması ve sosyal medya hesaplarında çok fazla aktif olmaması ile göze çarpıyor. Günümüze kadar COCOS-BCX’in yaklaşık olarak 120 bin takipçili Twitter hesabında bulunan son tweet, 1 Kasım 2021 tarihinde atılmıştı. Cocos Coin çıkış tarihi ise, 2020 olarak bilinir. Oyun geliştirme için eksiksiz ve çok uygun pek çok platform için de çalışma zamanı ortamı sağlamayı hedefler. Cocos coin, “kullanıcılara yepyeni bir oyun deneyimi” sunarak kullanıcı memnuniyetini en üst seviyeye çıkarır. Özellikle de, oyun deneyimi dört aşamalı olan bir yaklaşımla sağlanır.

Oyun içinde ekonomi için de sadece misli olmayan token kullanarak yola başlansa da, asıl amacı ise, tamamen bir blockchain’e geçerek performansı daha fazla arttırmaktır. Cocos-BCX ise, Yetkilendirilmiş Teminat Kanıtı (DPoS) konsensüs mekanizmasına kadar dayanan canlı ve programlanabilir bir ana ağa sahiptir. COCOS, aynı zamanda Cocos-BCX blok zincirinin doğal bir varlığıdır. Aynı zamanda işlem ve gaz ücretlerini ödemek için de sıkça kullanılır. Ama DPoS mutabakatına ve onun temelinde bulunan blok zinciri yönetişimine katılmak için de bir süre paraya çevrilebilir.

Cocos-BCX Ne İş Yapar?

Cocos BCX, platformu içinde yaşadığımız dünyanın tüm şartlarını göz önünde bulunduruyor ve gelecekte her zaman yeri olacak bir sektörü kendisine çalışma alanı olarak oyunculuk seçti. Oyun sektörünün ne kadar büyük bir hale geldiğini ve ekosisteminde ne türlü imkanlar bulunduğunu ifade etmemize gerek yok. Milyonlarca kullanıcı sektörde bulunan oyunları çok büyük bir heyecanla oynuyor.

Sources


Article information

Author: Cory Perez

Last Updated: 1699456322

Views: 1152

Rating: 4.9 / 5 (63 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Cory Perez

Birthday: 1915-05-31

Address: 220 Lee Corner, Carolinemouth, DE 54694

Phone: +4697330809162725

Job: IT Consultant

Hobby: Coffee Roasting, Singing, Badminton, Telescope Building, Cooking, Wildlife Photography, Video Editing

Introduction: My name is Cory Perez, I am a Adventurous, receptive, resolute, valuable, enterprising, Open, frank person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.