header banner
Default

Week in Bitcoin: Deze 25-jarige Video Onthuld De Identiteit Van Bitcoin Ontwerper Satoshi Nakamoto?


Wat een week voor bitcoin! We bespreken het meest opmerkelijke en belangrijke nieuws in dit weekoverzicht.

Bitcoin Meester moet 3.800 euro terugbetalen nadat account van klant is gehackt

VIDEO:

De Nederlandse cryptobeurs Bitcoin Meester moet een klant zijn verloren cryptovaluta teruggeven. Het account van een gebruiker werd door hackers overgenomen en zo verloor de cryptobezitter duizenden euro's.

Lees ook

Binance: "Per juni 2024 schrappen we alle stablecoins in Europa"

VIDEO:

De EU-wet inzake markten voor crypto-activa, MiCA, is volgend jaar van kracht, maar het is niet duidelijk hoe deze van toepassing zal zijn op buitenlandse of gedecentraliseerde uitgevers van stablecoins.

Nieuwe regels van de Europese Unie die over enkele maanden van kracht zijn, kunnen leiden tot grootschalige verwijdering van stablecoins, zo waarschuwt een expert van Binance op donderdag, terwijl advocaten proberen de implicaties van de regelgeving van de Europese Unie voor markten in crypto-activa (MiCA) te ontcijferen.

Lees ook

Beheerder bitcoin.org moet 0.000 betalen dankzij Craig Wright

VIDEO:

Het lijkt er op dat de maintainer van de website bitcoin.org honderdduizenden dollars moet betalen aan Craig Wright.

Op de website law360 is gisteren een artikel gepubliceerd met de volgende strekking:

"De pseudonieme exploitant van een bitcoin-website zat vast met de juridische rekening van £500.000 ($640.000) van computerwetenschapper Craig Wright nadat een Londense rechter maandag oordeelde dat deelname aan de procedure zonder zijn identiteit bekend te maken de rechtspleging zou ondermijnen."

Lees ook

Uitbetaling van 24.000 schuldeisers Mt. Gox verplaatst naar uiterlijk oktober 2024

VIDEO:

Nobuaki Kobayashi, de trustee van de failliete cryptobeurs Mt. Gox, heeft de deadline voor het terugbetalen van de schuldeisers van de beurs gewijzigd.

In een brief van 21 september schreef Kobayashi dat hij toestemming heeft gekregen van de rechtbank van Tokio. De termijn voor de uitbetaling (base repayment, red.), de vervroegde aflossing van het vaste bedrag (early lump-sum repayment, red.) en de tussentijdse aflossing (intermediate repayment, red.) zijn alle drie verlengd.

Lees ook

Japan's grootste investeringsbank Nomura lanceert een bitcoin fonds

VIDEO:

De dochteronderneming van Japan's grootste investeringsbank, Nomura Holdings genaamd 'Laser Digital Asset Management', heeft op dinsdag een fonds voor de adoptie van bitcoin gelanceerd voor institutionele investeerders. Dat meldt het concern in een persbericht.

Lees ook

"We gaan richting de ergste recessie van ons leven"

VIDEO:

Bloomberg Intelligence analist Mike McGlone voorspelt dat bitcoin weleens voor een gigantische daling kan staan. In een nieuw Understanding Macro interview zegt McGlone dat we een nieuw tijdperk van hogere rentes ingaan. "Het belangrijkste feit is dat de 800 pond wegende gorilla, de Federal Reserve, de monetaire duimschroeven nog altijd aandraait", aldus McGlone.

Lees ook

Bitcoin blaast voorbij zijn all-time high in Argentinië

VIDEO:

Bitcoin steeg in de afgelopen twee jaar met 150 procent in Argentinië, maar met een inflatie van 300 procent voor de Argentijnse pesos is dat nog steeds geen fantastisch resultaat te noemen. Argentinië worstelt al decennia met hyperinflatie als gevolg van populistische politici die enorme overheidstekorten hebben veroorzaakt.

Lees ook

Willy Woo maakt zich zorgen over de toekomst van bitcoin

VIDEO:

De populaire on-chain analist Willy Woo zegt dat er één ontwikkeling is die hem zorgen baart met betrekking tot de toekomst van bitcoin. In een nieuw interview met Peter McCormack voor zijn What Bitcoin Did podcast, zegt Woo dat hij zich zorgen maakt over wat hij de "financialisatie" van bitcoin noemt door alle derivaten die men momenteel lanceert.

Lees ook

Kan Bitcoin Echt Miljoen Waard Worden? Michael Saylor's Gedurfde Voorspelling

VIDEO:

De cryptomarkt bevindt zich momenteel in een neerwaartse spiraal, mede veroorzaakt door de liquidaties van FTX. Maar Michael Saylor, medeoprichter van MicroStrategy, heeft onlangs voorspelt dat Bitcoin ooit $5 miljoen waard zou kunnen zijn. Maar hoe realistisch is deze voorspelling? Laten we eens kijken naar de drie voorwaarden die volgens Saylor vervuld moeten worden voor deze massale stijging.

Lees ook

"Alameda veroorzaakte bitcoin crash van 87% naar .000"

VIDEO:

Handelsbedrijf Alameda Research zat achter de prijsdaling van bitcoin, die in 2021 resulteerde in een crash van maar liefst 87%. Dat stelt een ex-werknemer van het bedrijf. Op Twitter komen onthullingen over de interne gang van zaken van bedrijf van Sam Bankman-Fried naar buiten.

Lees ook

Rich Dad Poor Dad auteur: "Koop nu bitcoin, voordat de markt instort"

VIDEO:

Volgens de beroemde auteur Robert Kiyosaki van het boek Rich Dad Poor Dad is het heel belangrijk om nu bitcoin, goud en zilver te kopen. "Mensen vragen mij continu naar mijn gedachten over de bitcoin koers in 2025. Mijn antwoord is dat het een stomme vraag is. Een belangrijkere vraag is hoeveel goud, zilver en bitcoin je VANDAAG bezit? Goud, zilver en bitcoin zijn koopjes vandaag, maar morgen niet. Amerika is blut", aldus Kiyosaki.

Lees ook

Opmerkelijk: 325 BTC uit 2012 komt weer tot leven, eigenaar maakt 350.000% winst

VIDEO:

On-chain analyse laat zien dat drie "slapende" bitcoin adressen uit januari 2012 eindelijk weer tot leven zijn gekomen. Na 11 jaar zonder te zijn bewegen, is de in totaal 325,19 bitcoin nu eindelijk weer eens verplaatst. De stokoude sats hebben een waarde van meer dan $8,6 miljoen.

Lees ook

Identiteit Van Bitcoin Ontwerper Satoshi Nakamoto Onthuld Door Deze 25-Jaar Oude Video?

VIDEO:

Een onlangs herontdekte video toont Hal Finney, een pionier op het gebied van Bitcoin, terwijl hij zo'n 25 jaar geleden op een jaarlijkse cryptologie conferentie in Californië de mogelijkheden van zero-knowledge proofs (ZK-proofs) bespreekt.

Lees ook

Sources


Article information

Author: Susan Stone

Last Updated: 1698101642

Views: 893

Rating: 4.5 / 5 (66 voted)

Reviews: 99% of readers found this page helpful

Author information

Name: Susan Stone

Birthday: 1988-09-08

Address: 39714 Christina Cove, Chadstad, AR 90495

Phone: +4135608540330020

Job: Article Writer

Hobby: Chocolate Making, Gardening, Beekeeping, Web Development, Wine Tasting, Chess, Skateboarding

Introduction: My name is Susan Stone, I am a capable, Gifted, daring, steadfast, variegated, accessible, apt person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.